уторак, 12. новембар 2013.

Nepečena torta sa višnjama

   Brza i jednostavna torta sa mogućnošću izbora voća i drugih sastojaka, budite kreativni...        

POTREBNO JE:
300 gr plazma ili običnog keksa
125 gr margarina
100 gr šećera + 8 kašike + 8 kašike + 5 kašike  šeć.u prahu
1 dl soka po izboru (ili vode)
2 pudinga od vanile
7 dl mleka
125 gr margarina
oko 300 gr višanja bez koštica
2 kašike gustina
2 kesice šlaga u prahu
1 dl kisele vode
1 kisela pavlaka
PRIPREMA:
                 U sud stavite sok, 100 gr šećera i pola margarina da se sve otopi i nakon toga dodajte mleveni keks. Sklonite sa vatre i sve dobro sjedinite pa masu stavite na odgovarajuću tacnu. Rukama je dobro utapkajte da napravite koru...
                Za krem razmutite puding u malo mleka a ostatak mleka stavite da provri sa 8 kašike šećera. Zakuvajte puding stalno mešajući. Sklonite sa vatre i kada se prohladi dodajte mu umućen ostatak margarina i sve dobro mikserom umutite. Stavite krem na koru od keksa.
                Višnje stavite da se otope sa 8 kašike šećera, zatim izvadite višnje a u sok dodajte gustin i čim počne da se zgušnjava vratite višnje i kuvajte još minut. Sklonite sa vatre, kratko prohladite i stavite preko krema.
                  
                 Umutite šlag sa kiselom vodom i 5 kašika šećera u prahu, pa dodajte kiselu pavlaku, muteći još oko minut-dva. Umućen šlag stavite preko višanja.





Нема коментара:

Постави коментар