уторак, 21. јануар 2014.

Čokoladne štangle

                Ove ukusne štanglice mogu dugo da stoje...
POTREBNO JE:
ZA KORU:
100 gr keksa
50 gr margarina
2 kašike šećera
1 kašika kakaoa
ZA KREM:
4 žumanca
75 gr šećera
75 gr kakaoa
15 gr gustina
50 ml mleka
100 gr margarina
3 kašike kisele pavlake
1 vanilin šećer
PRIPREMA:
             Keks sameljite ili što sitnije oklagijom izdrobite. Stavite u sud, dodajte šećer, kakao i blago otopljen margarin. Sve dobro sjedinite i rastanjite u pravougaoni kalup za štrudlu (pogledajte na trećoj fotki). Ja sam predhodno u kalup stavila papir za pečenje.
          Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kakao i gustin i na kraju nleko. Mutite dok ne postane glatko pa stavite na vatru da se kuva. Kada se krem zgusne, prohladite ga pa dodajte margarin, vanilu i kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte pa dobijeni krem sipajte preko kore od keksa.
 
                Pecite u rerni oko 1 sat na umerenoj temperaturi.  
                                                                    

2 коментара:

  1. Pravim ovako nesto,vrlo mocno i super kad vas uhvati ono ,sad bih nesto slatko

    ОдговориИзбриши
  2. Rekoh da neću dolaziti, ali ne mogu da ne virnem. Jao, sve mi curi vodica...
    Jako dobro izgledaju, a tek ukus...mmmmm, zamišljam, jer još ne smem! :(

    ОдговориИзбриши