недеља, 16. новембар 2014.

Diplomat krempita

           Ovom kremastom, laganom i ukusnom krempitom ćete svakako oduševiti svoje ukućane i goste...
POTREBNO JE:  
Za koru
7 žumanaca
 200 gršećera
 9 kašikavode
 180 gr brašna
 1 pr. za pecivo
 2 kašike kakaoa
Za krem
4 dl mleka
 6 dl vode
 10 kašika šećera
 4 pudinga od vanile
 2 vanilin šećera
 6 belanaca
 5 kašika šećera
I još
3-4 kesice šlaga
PRIPREMA:
            Žumanca dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodavati vodu. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako dodajte žutoj masi i sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 150⁰C oko 20 minuta.
            Prašak za puding pomešajte sa malo vode, da se dobije glatka masa, a ostatak vode sa mlekom,  šećerom i vanilom stavite da se kuva. Kada proključa, dodajte puding i kuvajte dok se ne dobije kremasta masa.
U još topli puding dodajte čvrst sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.
Gotovu koru izvadite iz pleha i stavite na nju žut krem.
           Preko žutog krema stavite umućen šlag.
           Dobro ohlađenu krempitu secite na željene kocke i služite.

1 коментар: