четвртак, 29. јануар 2015.

Šnicle od sojinih odrezaka

          Sojini odresci pripremljeni na ovaj način su zdravi a po ukusu su slični mesu...
POTREBNO JE:  
 po potrebi sojinih odrezaka 
 2 jaja 
 1 glavica crnog luka
  nekoliko čena belog luka 
 nekoliko zrna bibera (ili mleveni biber)2 lovorova lista
 po ukusu lišće celera, peršuna 
 po ukusu origana, mirođije ili bilo kog drugog začinskog bilja 
 malo brašna 
 malo susama 
 po ukusu soli i suvog biljnog začina 
PRIPREMA: 
               U sud stavite oprane sojine odreske, dodajte so, suvi začin, biber, seckani crni i beli luk, lovor, celer, mirođiju, origano... nalijte vodom da ogrezne i ostavite nekoliko časova u frižider da stoji.Nakon toga stavite sve zajedno da proključa i kuvajte oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prohladite.

               Svaku šniclu (odrezak) lagano iscedite rukama, uvaljajte u brašno pa umućena jaja i na kraju ukoliko želite u prezle, pa pržite po minut-dva sa obe strane, dok ne porumene. Ukoliko želite još zdraviju varijantu, onda svaki odrezak uvaljajte samo u umućena jaja pa u susam i tako pržite.


4 коментара:

  1. Olično si ovo napravila.Nije uvek lako sklopiti nešto ukusno sa sojom,ali ovo izgleda odlično

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga, ja volim soju a na ovaj način je stvarno mnogo ukusna...

      Избриши
  2. Ukusne i zdrave šnicle, volim povremeno imati soju na jelovniku, ovo mi se baš sviđa !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Branka, ja sam jedno vreme često koristila soju, pa sam je zanemarila ali evo, ponovo ću je uvrstiti u jelovnik, upravo zato što je zdrava...

      Избриши