петак, 27. новембар 2015.

Djuveč sa svinjskim mesom

          Kada hoću brz ručak, bez puno razmišljanja, ovo mi je jedna od varijanti, s' tim što često promenin sastav namirnica prema trenutnim zalihama u frižideru i ostavi...

 
 POTREBNO JE:
300 gr svinjskog mesa (but, plećka)
1 veća glavica crnog luka
2-3 krompira
1 veći paradajz
100 gr pirinča
1 list lorbera
1 suva paprike
list peršuna, celera
po ukusu soli i ml. bibera
1 kašiku suvog biljnog začina
1 kašičice ml. aleve paprike
ulje
PRIPREMA:
             Na ulju propržite seckani crni luk,  dodajte meso isečeno na manje komade i dinstajte nekoliko minuta. Kada meso malo omekša, dodajte lorber, seckan paradajz, seckanu suvu papriku, krompir isečen na manje komade, pirinač, so, biber, suvi biljni začin  i alevu papriku. Sve dobro izmešajte pa preručite u odgovarajuću posudu (vatrostalnu ili drugu sa poklopcem), nalijte vode da sve dobro ogrezne, poklopite i stavite u rernu. Pecite oko 20 minuta, zatim sklonite poklopac (ukoliko je sva voda isparila dodajte još malo vruće vode), dodajte seckan peršun, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
             Gotovo jelo poslužite toplo uz salatu po vašem izboru.


2 коментара:

  1. Volim ovakva jela i vjerujem da je ovo odlično. A imaš sve u jednome, i meso i prilog.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih volim jer mogu da eksperimentišem sa sastojcima. Pozdrav iz trenutno tmurnog Požarevca...

      Избриши