понедељак, 14. август 2017.

Nepečena krem torta sa lešnikom i kokosom

             Za ovu moju improvizovanu tortu neće vam biti potrebno puno vremena a uživaćete u njenom fenomenalnom ukusu...

POTREBNO JE:
300 gr ml. keksa
250 gr margarina
1 lit. mleka
1 puding od vanile
1 puding od čokolade
10 kašika prah šećera
10 kašika ml. lešnika
10 kašika kokosovog brašna
100 gr šlaga u prahu
2 dl kisele vode
1/2 čaše kisele pavlake
PRIPREMA:
            U jednu posudu stavite ml. keks, 3 kašike prah šećera 50 gr. istopljenog margarina i uz dolivanje mleka, rukama umesite smesu, ni tvrdu ni meku.
            Ostatak mleka podelite na dva dela i u jedan skuvajte puding od vanile a u drugi puding od čokolade. Ostavite oba pudinga da se prohlade. Posebno umutite ostatak margarina sa 4 kašike prah šećera, pa polovinu dodajte u puding sa vanilom i umutite mikserom a polovinu u puding sa čokoladom, koji takođe umutite mikserom.
            U puding sa vanilom dodajte kokosovo brašno i sve ponovo umutite mikserom. U puding sa čokoladom dodajte ml. lešnik i umutite mikserom.
            U kalup sa obručem stavite deo sa keksom i rasporedite ga po dnu. Preko rasporedite krem sa lešnikom a preko njega krem sa kokosom. Kalup stavite u frižider da se ohladi i stegne.
            Umutite šlag sa kiselom vodom i 3 kašike prah šećera, pa na kraju dodajte kiselu pavlaku. Mutite još minut-dva najmanjom brzinom. Izvadite kalup iz frižidera i odozgo stavite šlag. Tortu do služenja držite u frižideru.
               
















Нема коментара:

Постави коментар