Brz, ukusan, lagan i kremast kolač koga će svi zavoleti...
POTREBNO JE:
oko 300 gr petit keksa
Za žut krem:
1 l mleka
3 jaja
2 pudinga od vanile
3 pune kašike gustina
1 kisela pavlaka
7 kašika šećera
100 gr margarina
1 vanilin šećer
Za fil od jagoda:
oko 300 gr jagoda ili
džema od jagoda
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Odvojite žumanca od belanaca. U manju posudu stavite žumanca, puding i gustin pa sve zajedno mikserom umutite sa 2 dl mleka. Ostatak mleka sa šećerom i vanilom posebno skuvajte, dodajte predhodnu smesu pa kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i dok je još mlako dodajte margarin i kiselu pavlaku. Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca u šam i lagano mikserom umešajte u krem.
Posebno kuvajte jagode sa šećerom, gustinom i 2 dl vode dok ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre i dobro ohladite.
Na tacnu za tortu poređajte jedan red keksa koji ste predhodno umakali u mleko. Preko njega nanesite polovinu žutog krema, pa ponovo red keksa, pa preko fil od jagoda, pa ponovo red keksa, pa ostatak žutog krema, pa red keksa.
Preko kolača stavite umućen šlag, dobro ohladite u frižider pa poslužite.
POTREBNO JE:
oko 300 gr petit keksa
Za žut krem:
1 l mleka
3 jaja
2 pudinga od vanile
3 pune kašike gustina
1 kisela pavlaka
7 kašika šećera
100 gr margarina
1 vanilin šećer
Za fil od jagoda:
oko 300 gr jagoda ili
džema od jagoda
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Odvojite žumanca od belanaca. U manju posudu stavite žumanca, puding i gustin pa sve zajedno mikserom umutite sa 2 dl mleka. Ostatak mleka sa šećerom i vanilom posebno skuvajte, dodajte predhodnu smesu pa kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i dok je još mlako dodajte margarin i kiselu pavlaku. Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca u šam i lagano mikserom umešajte u krem.
Posebno kuvajte jagode sa šećerom, gustinom i 2 dl vode dok ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre i dobro ohladite.
Na tacnu za tortu poređajte jedan red keksa koji ste predhodno umakali u mleko. Preko njega nanesite polovinu žutog krema, pa ponovo red keksa, pa preko fil od jagoda, pa ponovo red keksa, pa ostatak žutog krema, pa red keksa.
Preko kolača stavite umućen šlag, dobro ohladite u frižider pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар