недеља, 15. јул 2018.

Svinjski kare sa krompirom pečen u rerni

             Ovako pripremljeno i pečeno meso je neverovatno ukusno i sočno a takođe i krompir koji upije sve ukuse sokova od pečenja.

POTREBNO JE:
oko 2 kg svinjskog karea sa koskom
1 puna kašika soli
po ukusu bibera
5 češnja belog luka
2-3 kašike senfa
1/2 dl ulja
1 puna kašika masti
4 dl vode
po potrebi krompira
PRIPREMA:
               Kare zarezati po širini kosti. Premazati senfom, sve lepo posoliti i pobiberiti spolja i između svakog zareza. Između svakog zareza (džepa) staviti po malo izrezanih češnjeva belog luka i sve zaliti sa malo ulja. Meso pokriti folijom pa ostaviti da se marinira oko 3-4 h u frižideru a najbolje preko noći. Nakon toga izvaditi beli luk i namazati ceo kare domaćom mašću, ostaviti gs još barem 30 min. da stoji na sobnoj temperaturi a onda ga peći 45 min. u zagrejanoj rerni na 180 st. Nakon tog vremena, meso izvaditi iz rerne pa ga zaliti sokovima pečenja i sa još 2 dl mlake vode te ga vratiti natrag u rernu i na istoj temperaturi peći još oko 70 min. U toku pečenja zalivati meso barem 3-4 puta vlastitim sokovima pečenja.
                Nakon tog vremena rasporediti krompir pored mesa i dobro promešati u sokovima. Zaliti sa još 2 dl mlake vode i sve zajedno vratiti u rernu, pojačati temperaturu na 200-220 st. i peći još oko 30 min. dok sve lepo ne porumeni.
         








Нема коментара:

Постави коментар