понедељак, 12. новембар 2018.

Kolač bez jaja, preliven čokoladom

              Ovaj brz i jednostavan kolač bez jaja obavezno pripremite i kada ga budete probali oduševićete se njegovim ukusom tako da ćete ga praviti iznova i iznova...

POTREBNO JE:
Za koru:
200 gr brašna
2 kašičice sode bikarbone
4 kašike kakaoa
1 dl ulja
2,5 dl jogurta
7 kašika šećera
5-6 kašika džema od šljiva
Za preliv:
100 gr čokolade za kuvanje
2 kašike kakaoa
50 gr margarina
3 pune kašike šećera
1,5 dl vode
PRIPREMA:
             U odgovarajuću plastičnu posudu stavite ulje, jogurt, šećer i džem pa sve dobro izmešajte. Posebno izmešajte brašno, kakao i sodu bikarbonu pa dodajte predhodnoj smesi. Sve dobro umutite mikserom pa dobijenu smesu sipajte u okrugli nauljeni i brašnom posut pleh srednje veličine, stavite u zagrejanu rernu na 200-220 st. i pecite oko 15 min. zatim smanjite na 180 st. i pecite još otprilike toliko vremena (probajte čačkalicom ako je suva pečeno je).
              Za to vreme u manji sud sipajte vodu i šećer, pa kada provri dodajte čokoladu i kakao i uz stalno mešanje kuvajte dok se čokolada ne otopi. Tada dodajte margarin, pa kada se i on otopi, sklonite preliv sa vatre.
              Pečenu koru izbušite na što više mesta tanjom drškom varjače pa je celu prelijte čokoladnim prelivom, tako da on uđe i u otvore. Kolač ostavite da se ohladi pa poslužite.








Нема коментара:

Постави коментар