среда, 30. јануар 2019.

Čoko mafini sa grizom i višnjama

         Mafini su zaista zahvalni za pripremu, ne treba puno vremena ni umeća a svojim ukusom će zadovoljiti svakog ko ih bude probao. Ovim mafinima sam dodala višnje koje im daju poseban kiselkast ukus kao i vlažnost...


POTREBNO JE:
1,5 dl mleka
180 gr šećera
3 kašike griza
1 čaša jogurta
1 jaje
1 vanilin šećer
50 ml ulja
150 gr brašna
2 kašičice pr. za pecivo
20 gr kakaoa
100 gr čokolade
12 višanja bez koštica
PRIPREMA:
            Stavite mleko sa šećerom i vanilom da provri, sklonite i ostavite da se malo prohladi pa dodajte jogurt, jaje i ulje pa sve zajedno umutite mikserom najmanjom brzinom oko 1 minut.
            Posebno izmešajte brašno, kakao i pecivo pa dodajte u tečne sastojke. Ponovo mutite 2-3 minuta pa ubacite oko 70 gr. iseckan3 čokolade. Izmešajte varjačom pa smesu sipajte u uljem podmazan kalup za mafine. Na vrhu svakog mafina stavite po jednu višnju i ostatak iseckane čokolade. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 20 minuta.







Нема коментара:

Постави коментар