четвртак, 24. јануар 2019.

Šlag torta sa višnjama i piškotama

              Za ovu kremastu i osvežavajuću voćnu tortu vam ne treba šporet već samo mikser i nekoliko namirnica. Umesto višanja možete koristiti maline, jagode, kupine, borovnice i sl. U svakom slučaju bićete oduševljeni i vi i vaši ukućani ili gosti...


POTREBNO JE:
oko 30 piškota
(ja sam koristila dvobojne)
350 gr šlaga u prahu
2 kisele pavlake
7-8 kašika prah šećera
3 dl kisele vode
1 kesica želatina
oko 300 gr višanja
PRIPREMA:
            Višnjama izvadite koštice i ostavite ih da se ocede. Sok sačuvajte. Želatin pripremite prema uputstvu na kesici i ostavite da nabubri.
             U dublju posudu stavite 300 gr šlaga, dodajte 2,5 dl kisele vode i prah šećer pa dobro umutite. Zatim dodajte želatin koji ste malo smlačili (pazite da ne provri), ponovo mutite mikserom 3.4 minuta i na kraju dodajte kiselu pavlaku i sve mutite još oko minut najmanjom brzinom, dok se sve ne sjedini.
             U okrugli kalup sa obručem, uspravno ređajte piškote koje ste predhodno nakratko pokvasili u soku od oceđenih višanja (ako ima nedovoljno soka dodajte u njega i malo vode). Piškote poređajte i po dnu kalupa.
             Preko piškota stavite polovinu šlaga a preko njega poređajte višnje (odvojite desetak i sitno ih iseckajte). Preko celih višanja nanesite ostatak šlaga. Sada odsecite višak piškota koje vire iznad šlaga, pa ih poređajte odozgo.
             Posebno dobro umutite 50 gr šlaga sa 1/2 dl kisele vode i onim odvojenim iseckanim višnjama i premažite po površini torte. Dobro je ohladite u frižideru pa poslužite.



           













Нема коментара:

Постави коментар