понедељак, 30. септембар 2019.

Krem kolač sa breskvama

           Obožavam voćne poslastice a obzirom da su stigle i breskve, u hodu sam osmislila ovaj lagani, kremasti kolač koji je svojim osvežavajućim ukusom i mirisom osvojio moje drage ukućane. Ukoliko volite neko drugo voće, svakako možete upotrebiti i kajsije, jagode, maline i sl. i sigurno nećete pogrešiti 👌☺

POTREBNO JE:
Za koru:
2 belanceta
5 kašika šećera
1 kašika gustina
1 kašičica pr. za pecivo
Za krem:
2 žumanca
3-4 kašika šećera
1 puding od vanile
2 kašike brašna
5 dl mleka
1 vanilin šećer
I još:
200 gr krem šlaga od vanile
3 kašike šećera u prahu
2 dl mleka ili kisele vode
1 kisela pavlaka
nekoliko bresaka
PRIPREMA:
            U sud za mućenje mutite belanca sa šećerom dok šam ne postane gust i sjajan, dodajte gustin i  pecivo pa kratko izmešajte najmanjom brzinom. Sve izručite na manji pravougaoni pleh obložen pek papirom. Lepo izravnjajte i pecite koru u zagrejanoj rerni na 180-200 st oko desetak minuta pa smanjite na 150 st i pecite dok korica blago ne porumeni.
             Dok se kora peče, od ukupnog mleka odvojte 1,5 dl  a ostatak stavite sa šećerom da provri.
Umutite žumanca, dodajte brašno, gustin, vanilu i mleko, sve dobro izmešajte da nema grudvica pa sipajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre i pokrijte providnom folijom da se ne uhvati korica.
             Krem šlag umutite sa mlekom i prah šećerom pa od njega dodajte 4-5 kašika u mlak krem. Lagano umutite.
             U ostatak šlaga dodajte kiselu pavlaku i sve lagano umutite.
             Na odgovarajuću tacnu za služenje stavite koru sa koje ste predhodno skinuli pek papir pa na nju nanesite žuti krem a preko njega poređajte komade bresaka a preko njih nanesite krem šlag.                       Kolač ostavite da se dobro ohladi u frižideru pa poslužite. Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар