понедељак, 2. децембар 2019.

Rižoto sa šampinjonima i pavlakom

          Rižoto je jelo koje obožavam i pripremam ga u raznim varijantama. Volim da eksperimentišem sa namirnicama a ovaj me oduševio svojom kremastom stukturom i fenomenalnim ukusom...

POTREBNO JE: 
oko 250 gr šampinjona
1 šoljica pirinča
1 srednja glavica crvenog luka
(može i crni)
1-2 češnja belog luka
po potrebi pileće supe
1 manja šargarepa
1 manja crvena paprika
2 dl pavlake za kuvanje
po ukusu soli i ml. bibera
po želji suvog biljnog začina
malo peršuna
malo ulja
PRIPREMA: 
          Na ulju kratko propržite sitno seckani luk. seckanu šargarepu i na kockice seckanu papriku. Zatim dodajte opran pirinač i uz dolivanje supe dinstajte nekoliko minuta pa dodajte na listiće isečene šampinjone. Nastavite da dinstate uz dolivanje supe, Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin, seckan beli luk i kada pirinač bude skuvan, dodajte seckan peršun i pavlaku za kuvanje. Ostavite na laganoj vatri još 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.
Jelo poslužite toplo.



Нема коментара:

Постави коментар