среда, 15. децембар 2021.

Bomba torta sa keksom i čokoladom

           Evo jedne brze torte koja se ne peče a koja će vas svojim fenomenalnim ukusom zasigurno osvojiti na prvi zalogaj...
POTREBNO JE: 
150 gr mlevenog plazma keksa
dvadesetak celih plazma keksa
50gr + 100 gr čokolade za kuvanje
100 gr alve
4 dl mleka
1 puding od čokolade
3-4 kašike šećera
200 gr margarina
PRIPREMA: 
            U malo mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte 50 gr čokolade i sitno seckanu alvu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne otopi pa dodajte omekšali margarin. Sklonite sa vatre pa mutite lagano mikserom da se sve sjedini a zatim dodajte mlevenu i lomljenu plazmu. Sve dobro izmešajte, ostavite da se smesa prohladi pa je stavite u okruglu posudu čije ste dno i stranice prekrili prijanjajućom folijom. Dobro pritisnite da nema šupljina. Odozgo poređajte celu plazmu. 
Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne. 
Otopite čokoladu i ulje i prelijte tortu koju ste predhodno izvadili iz frižidera i okrenuli na okruglu tacnu za tortu tako da cela plazma bude na dnu.Vratite je u frižider da se glazura stegne, pa je poslužite.






Нема коментара:

Постави коментар