среда, 26. април 2023.

Brz voćni kolač sa plazmom

     Jednostavan, osvežavajući kolač koji se ne peče a koji svojim ukusom osvaja na prvi zalogaj...
POTREBNO JE:
300 gr plazma keksa
Žut krem:
7 dl mleka
3 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
50 gr bele čokolade
1 vanilin šećer
Voćni fil:
oko 300 gr višanja bez koštica
(može i jagode ili maline)
3 dl vode
5 kašika šećera
5 kašika gustina
Kakao preliv: 
1,5 dl vode
50 gr kakaoa
1 kašika gustina
3 kašike šećera
50 gr margarina
PRIPREMA: 
    U 2 dl mleka rastvorite puding a ostatak mleka stavite da provri sa šećerom i vanilom. U provrelo mleko dodajte puding i kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu a pred kraj dodajte i čokoladu. Kada se rastopi, sklomite sa vatre.
U zaseban sud sipajte 2 dl vode, dodajte šećer i višnje pa kuvajte oko 3 minuta a u ostatak vode rastvorite gustin i dodajte u višnje. Kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.
Po dnu uzanog pleha za štrudlu poređajte po 3 plazme po širini i po 4 po dužini pa preko nanesite polovinu voćnog fila pa preko njega poređajte ponovo plazmu pa žut krem, pa plazmu i na kraju ostatak voćnog fila.
Posebno u manji sud vodu, šećer, kakao, gustin i margarin i kuvajte nekoliko minuta (preliv ne treba da bude isuviše gust).
Preliv prelijte preko kolača, ostavite da se ohladi pa ga stavite u frižider.








Нема коментара:

Постави коментар