субота, 17. фебруар 2024.

Paprike iz zamrzivača, punjene mesom od ćevapa

     Verujem da mnogi nisu znali da se za punjenje paprika, umesto klasičnog mlevenog mesa može koristiti i meso od ćevapa. Ja sam probala i verujte nema neke bitne razlike, sem što se ćevapi ne mogu potpuno usitniti (jedino da se samelju ili izblendiraju). Ja sam ih usitnila (gnječila) viljuškom.
Paprike za punjenje ostavljam u zamrzivač na ovaj način:  https://zorinirecepti.blogspot.com/2015/08/najbolji-nacin-ostavljanja-paprika-u.html 


POTREBNO JE: 
desetak paprika
desetak većih ćevapa
(oko 300 gr)
2 glavice crnog luka
1 veća šargarepa
oko 100 gr pirinča
po ukusu soli, bibera i suvog začina
1 kašika brašna
1 puna kašika aleve paprike
malo soka od paradajza
1-2 krompira
oko 1 dl ulja
PRIPREMA: 
    Pirinač operite i malo prokuvajte pa ostavite da stoji.
Za to vreme na 1/2 dl ulja prodinstajte sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu, pa dodajte meso od ćevapa (predhodno usitnjenog u blendera ili viljuškom). Dinstajte sve zajedno uz neprestano mešanje oko 10-15 min. pa dodajte poloa kašike aleve paprike, so, biber i suvi začin i na kraju umešajte pirinač.
Poluodmrznute paprike punite ovim nadevom i zatvarajte ih tanko isečenim kolutovima krompira.
Tako napunjene paprike ređajte u vatrostalni sud ili odgovarajuću šerpu, prelijte sokom paradajza, vodom (ne treba da prelije skroz paprike) i ostatkom ulja. Pokrijte sud folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata na 200 st a zatim uklonite foliju i pecite još oko pola sata na 180 st. Nakon toga izvadite sud iz rerne pa odvadite nekoliko kašika tečnosti u kojoj ćete izmešati brašno i pola kašike aleve paprike pa time preliti punjene paprike. Vratite sud ponovo u rernu i pecite još desetak minuta i jelo je gotovo.
Prijatno!




 



Нема коментара:

Постави коментар