понедељак, 4. март 2024.

Torta sa višnjama, krem pudingom i šlagom

     Ova torta je svojim ukusom slična Švarcvald torti, čiji sam recept malo modifikovala i još dodala krem puding koji joj je dao jednu novu notu kremastog ukusa...
POTREBNO JE: 
Kora: 
6 jaja
10 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
4 kašike kakaoa
10 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Fil od višanja:
350 gr višanja bez koštica
(ja sam koristila iz friza)
5 kašika šećera
3 pune kašike gustina
1,5 dl vode
Krem: 
1 kesica Dr. Oetker 
krem puding od vanile
(bez kuvanja)
Još:
180 gr C šlag krema
od vanile
PRIPREMA: 
    Umutite penasto jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i mleko  i na kraju mešavinu brašna. peciva i kakao praha. Sve izmešajte varjačom ili mikserom najmanjom brzinom.
Preručite smesu u okrugli kalup prečnika cca 24 cm, prekriven pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st, 15-20 min. zavisno od rerne. Ispečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i dva puta je presecite kako biste dobili 3 kore.
U poseban sud stavite višnje, dodajte šećer i 1 dl vode i stavite da provri a u ostatku vode izmešajte gustin da nema grudvica, pa dodajte u sud sa višnjam. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre da se hladi.
Posebno umutite Dr. Oetker krem puding od vanile po uputstvu na ambalaži a posebno C šlag krem od vanile po uputstvu na ambalaži.
    Slaganje torte: I kora - 1/2 fila od višanja - 1/2 Dr. Oetker krem pudinga od vanile - II kora - ostatak fila od višanja - ostatak Dr. Oetker krem pudinga od vanile - III kora - C šlag krem od vanile.
Tortu odozgo dekorišite po želji, ostavite jeu frižider da se ohladi i stegne pa je poslužite.







Нема коментара:

Постави коментар