недеља, 9. јун 2024.

Slana torta sa zeljem i kajmakom

     Evo jednog hladnog predjela, pogodnog za svaku priliku...slave, božićne i uskršnje praznike i druga slavlja. Jednostavno se priprema a ukusno je...


POTREBNO JE: 
4 jaja
3 kašike ulja
1/2 kašičice soli
4 kašike brašna
nekoliko listova svežeg zelja
(ja sam koristila iz friza)
nekoliko kašika kajmaka
1-2 struka mladog luka
1-2 pečene paprike
1-2 kuvana jajeta
PRIPREMA: 
    Penasto umutite jaja i so, pa dodajte ulje, zatim sitno seckano zelje i na kraju brašno.
Pecite koru u plehu prekrivenim pek papirom na 180 st. oko 15 min. Pečenu koru izvadite iz pleha i presecite po širini, tako da dobijete 3 kore.
Na tacnu stavite prvu koru, premažite je tankim slojem  kajmaka, preko stavite malo seckanog mladog luka, seckanu ili iscepkanu papriku, zatim stavite drugu koru, ponovite postupak, stavite i treću koru i nju premažite kajmakom i preko njega narendajte kuvana jaja.
Pre služenja secite na željene kocke.




Нема коментара:

Постави коментар