недеља, 26. јануар 2025.

Hlepčići sa jogurtom

 Tako su ukusni i mekani da ih često pravim...

POTREBNO JE: 
500 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
1 čaša jogurta
1 dl vode
50 ml ulja
1 kašika šećera
2 kašičice soli
PRIPREMA: 
    U mlakoj vodi rastvorite suvi kvasac i šećer i ostavite da se kvasac aktivira.
U sud za mešenje stavite brašno, dodajte jogurt, so, ulje i na kraju kvasac sa vodom. Sve dobro umesite (ja koristim mikser sa dodatkom za testo), pa ostavite pokriveno na toplom mestu da naraste.
Naraslo testo prebacite na radnu površinu posutu brašnom i lagano premesite testo. Podelite ga na osam lopti, ređajte u okruglu podmazanu tepsiju, pokrijte ih i ostavite da odmaraju dvadesetak minuta. Narasle hlepčiće pecite u rerni zagrejanoj na 200 st oko pola sata (zavisno od rerne), tj. dok ne porumene.
Ispečene hlepčiće uvijte u čistu krpu i ostavite do upotrebe. 



Нема коментара:

Постави коментар