Izuzetno ukusni i spolja hrskavi kroasani za koje treba malo više truda i vremena ali se zaista isplati. Kroasane sam pravila i po ovom receptu ...
oko 900 g brašna
40 gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
1 jaje
4 dl vode
1 dl mleka
5 kašika ulja
250 gr margarina
PRIPREMA:
Kvasac rukama izdrobiti u mlakom mleku, dodati šećer i sve izmešati pa ostaviti da se kvasac aktivira.
U sud za mešenje sipati prosejano brašno, dodati ulje, so, aktivirani kvasac i sa mlakom vodom zamesiti glatko testo. Ostavite ga pokriveno da naraste a onda ga prebacite na radnu površinu posutu brašnom i razvucite ga oklagijom u pravougaoni oblik. Na polovinu testa narendajte hladan margarin, pa jednu polovinom testa preklopite preko narendanog margarina, zatim preko narendajte margarin i preko njega preklopite drugu polovinu testa. Ostavite da odmara 15 minuta a zatim ga ponovo razvucite u obliku pravougaonika, izrendajte margarin i presavijte u obliku knjige. Ostavite da odmara 15 a zatim isti postupak ponovite još jednom i ostavite da odmara još 15 minuta.
Nakon toga ponovo razvucite testo u obliku pravougaonika debljine oko 4 mm i secite trouglove (kao na slici). Oblikujte kroasane i stavljajte ih na pleh od rerne koji ste premazali margarinom.
Ostavite da kroasani odmaraju 15 min. pa ih premažite umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st oko pola sata (zavisno od rerne) tj. dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар