понедељак, 13. децембар 2010.

ŠAM KORE PRELIVENE KREMOM

Ovo sam često pravila u vreme inflacije. Naravno tada sam razvlačila domaće kore a sada koristim gotove, i verujte ne znam kako se zove recept, pa sam mu sama dala ime. Svi ga u kući volimo, po ukusu podseća na šne nokle, pa sam odlučila da ga postavim ovde kako biste za nešto više od pola sata imali čime da se zasladite.
Potrebne namirnice:
300 g tankih kora za pitu ili baklavu
150 g šećera
5 jaja
1 l mleka
2 vanile
4-5 kašike brašna i
ulje za prženje
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst šne i dodajte 2-3 kašike šećera. Svaku koru posebno premažite šamom i lagano urolajte. Tako uradite sa svim korama i svaku isecite nožem na komade.
Ispržite na zagrejanom ulju po desetak sekunde sa obe strane i stavljajte u sud u kome ćete ih preliti kremom.
Za krem skuvajte mleko sa ostatkom šećera, dodajte vanilu i razmućena žumanca sa brašnom.  Preliti preko isprženih šam kora i ohladite. 
                                                                                                                                                               

4 коментара:

  1. E, da znaš, ima da probam ovo, jer, moja deca obožavaju sve kremasto! Lako je, zaista! Baš ti hvala na ovom receptu! ;)

    ОдговориИзбриши