среда, 15. децембар 2010.

SOJINI ODRESCI

Verujem da svi znamo koliko je soja zdrava i korisna namirnica, te vam ja predlažem da je spremite na ovaj način, a u ukus ne sumnjajte. Dakle, potopite odreske u vodu i dodajte: krupno seckanu glavicu crnog luka, 3-4 seckana čena belog luka, neki list lorbera, biber, so (ja umesto soli stavljam vegetu), neki list celera, seskan peršunov list, mirodjiju, majčinu dušicu i sl. Sve to stavim da odstoji nekoliko časova a onda prokuvam oko desetak minuta. Isceđene odreske umačem u razmućeno jaje, pa u susam i pržim na zagrejanom ulju.
PS. Ukoliko više volite možete pohovati (brašno, jaje, prezle).

2 коментара:

  1. Fiiino! Ja jos u vodu dok ih potapam stavim so i biber.

    ОдговориИзбриши
  2. soju volim i često napravim, vrlo je pristupačna cijenom i naravno ukusna je

    ОдговориИзбриши