Postoje razne vrste musaka. Pre neki dan, obzirom da sam izvadila pečenu papriku iz zamrzivača, ostalo mi je par komada, i improvizovala sam ovu musaku, onako, koristeći namirnice odokativno, jer to često radim, sa željom da dobijem neko novo jelo, ili slično nekom već postojećem. Nisam pravila veliku količinu, obzirom na namirnice koje su mi se zatekle u kući, ali je bilo dovoljno za nas troje, naravno uz obaveznu supu.
Potrebno je:
oko 3 veća krompira
oko 300 g mlevenog mesa
oko 4 pečene paprike
glavica crnog luka (ja sam stavila mladi luk)
2 jaja
oko 2 dl mleka
malo jogurta
so, vegeta, biber, peršun
aleva paprika (ja sam stavila ljutu tucanu)
ulje
Priprema:
Na malo ulja ispržite seckani crni luk i dodajte mleveno meso. Začinite solju, biberom i vegetom. Posebno očistite krompir i isecite ga na manje komade. Kada se meso proprži u njega dodajte sečen krompir i sve lepo promešajte. Ubacite u to i seckanu pečenu papriku i sve prebacite u vatrostalnu posudu. Posebno umutite jaja sa mlekom i jogurtom, dodajte alevu ili tucanu papriku, peršun, soli ili vegetu po ukusu i time prelijte musaku. Odozgo još malo prelijte ulja.
Stavite u zagrejanu rernu da se lepo ispeče i porumeni.
Dobićete zaista ukusnu musaku, jer mu pečena paprika i uz to ljuta tucana daju poseban i pikantan šmek.
Veoma brza i jednostavna musaka za pripremu. Prijatno!
Potrebno je:
oko 3 veća krompira
oko 300 g mlevenog mesa
oko 4 pečene paprike
glavica crnog luka (ja sam stavila mladi luk)
2 jaja
oko 2 dl mleka
malo jogurta
so, vegeta, biber, peršun
aleva paprika (ja sam stavila ljutu tucanu)
ulje
Priprema:
Na malo ulja ispržite seckani crni luk i dodajte mleveno meso. Začinite solju, biberom i vegetom. Posebno očistite krompir i isecite ga na manje komade. Kada se meso proprži u njega dodajte sečen krompir i sve lepo promešajte. Ubacite u to i seckanu pečenu papriku i sve prebacite u vatrostalnu posudu. Posebno umutite jaja sa mlekom i jogurtom, dodajte alevu ili tucanu papriku, peršun, soli ili vegetu po ukusu i time prelijte musaku. Odozgo još malo prelijte ulja.
Stavite u zagrejanu rernu da se lepo ispeče i porumeni.
Dobićete zaista ukusnu musaku, jer mu pečena paprika i uz to ljuta tucana daju poseban i pikantan šmek.
Veoma brza i jednostavna musaka za pripremu. Prijatno!
SJAJNA JE ! Obožavam razne vrste musaka ali ih jako retko spremam jer moj suprug ne voli tako "naslaganu" hranu! :-(
ОдговориИзбришиNikada nisam paprike pečene stavljala u musaku. Što da ne!
ОдговориИзбришиObožavam musake, a ova sa pečenim paprikama sigurno je delikatesa.
ОдговориИзбришиMusaka izgleda fenomenalno, a s pecenim paprikama je (jos) nisam jela... Ali vjerujem da je preukusno! Moram isprobati!
ОдговориИзбришиJa ću bez mesa... sirot'njo i Bogu s' teška. :))
ОдговориИзбришиJel preliv ide kad se musaka zapece,ili odmah kad se ova smesa izruci u vatrostalnu?
ОдговориИзбришиPiše u receptu, prvo se prelije pa onda u rernu na pečenje...
ИзбришиOdlična musaka,isprobala sam je par puta.
ОдговориИзбришиHvala ti puno na isprobavanju recepta i posebno mi je drago što se moja experimentisana jela dopadaju i drugima...
Избриши