Moj unuk Mihajlo

Loading...

понедељак, 04. април 2011.

MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA I KROMPIROM

             Postoje razne vrste musaka. Pre neki dan, obzirom da sam izvadila pečenu papriku iz zamrzivača, ostalo mi je par komada, i improvizovala sam ovu musaku, onako, koristeći namirnice odokativno, jer to često radim, sa željom da dobijem neko novo jelo, ili slično nekom već postojećem. Nisam pravila veliku količinu, obzirom na namirnice koje su mi se zatekle u kući, ali je bilo dovoljno za nas troje, naravno uz obaveznu supu.
Potrebno je:
oko 3 veća krompira
oko 300 g mlevenog mesa
oko 4 pečene paprike
glavica crnog luka (ja sam stavila mladi luk)
2 jaja
oko 2 dl mleka
malo jogurta
so, vegeta, biber, peršun
aleva paprika (ja sam stavila ljutu tucanu)
ulje
Priprema:
Na malo ulja ispržite seckani crni luk i dodajte mleveno meso. Začinite solju, biberom i vegetom. Posebno očistite krompir i isecite ga na manje komade. Kada se meso proprži u njega dodajte sečen krompir i sve lepo promešajte. Ubacite u to i seckanu pečenu papriku i sve prebacite u vatrostalnu posudu. Posebno umutite jaja sa mlekom i jogurtom, dodajte alevu ili tucanu papriku, peršun, soli ili vegetu po ukusu i time prelijte musaku. Odozgo još malo prelijte ulja.

Stavite u zagrejanu rernu da se lepo ispeče i porumeni.


Dobićete zaista ukusnu musaku, jer mu pečena paprika i uz to ljuta tucana daju poseban i pikantan šmek.

           Veoma brza i jednostavna musaka za pripremu. Prijatno!

9 коментара:

  1. SJAJNA JE ! Obožavam razne vrste musaka ali ih jako retko spremam jer moj suprug ne voli tako "naslaganu" hranu! :-(

    ОдговориИзбриши
  2. Nikada nisam paprike pečene stavljala u musaku. Što da ne!

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam musake, a ova sa pečenim paprikama sigurno je delikatesa.

    ОдговориИзбриши
  4. Musaka izgleda fenomenalno, a s pecenim paprikama je (jos) nisam jela... Ali vjerujem da je preukusno! Moram isprobati!

    ОдговориИзбриши
  5. Ja ću bez mesa... sirot'njo i Bogu s' teška. :))

    ОдговориИзбриши
  6. Jel preliv ide kad se musaka zapece,ili odmah kad se ova smesa izruci u vatrostalnu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Piše u receptu, prvo se prelije pa onda u rernu na pečenje...

      Избриши
  7. Odlična musaka,isprobala sam je par puta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na isprobavanju recepta i posebno mi je drago što se moja experimentisana jela dopadaju i drugima...

      Избриши