понедељак, 18. април 2011.

Uskršnja jaja

            Kako se bliži Uskrs, sve češće uhvatim sebe kako razmišljam o farbanju jaja, o uskršnjoj trpezi i svemu što je vezano za taj nama veliki praznik. Htela sam da se podsetim, kako su mi izgledala prošlogodišnja farbana jaja, a obzirom da moj blog tada još nije bio rođen, rekoh sebi, pokaži ih sada svojim dragim blogerkama. Pa evo, pogledajte:
          Nadan se da ću ove godine biti uspešnija, inspirativnija i kreativnija a i vama od ♥ želim da vam uskršnja jaja budu što šarenija!!!

9 коментара:

  1. Svake godine kažem farbaću samo u lukovini i malo jaja jer dobijemo posle pregršt, ali svake godine kada počnem pošaljem supruga da kupi još. Prosto ne mogu da se suzdržim! Moja su jako slična!

    ОдговориИзбриши
  2. Sva su divna!!Moja baka je farbala u lukovini,to sad radi mama,a ja volim kristale i mermerna.Zanimljiva su mi ona tkz.zepter jaja,ma sva su lepa.Za mene je Uskrs najlepsi praznik.Radovala sam mu se kao dete,i sad isto.

    ОдговориИзбриши
  3. Predivna su, Zoro, ja takodje farbam u lukovini, veoma malo u drugim bojama, tek da budu dekorativnija u korpi.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман21 април, 2011

    Pravo da ti kažem, smrkne mi se farbanje jaja, jer, uvek mi pola popuca. Imam milion recepata za farbanje, ali ni jedan ne urodi plodom. Mislim da je tu presudan kvalitet jaja, a ne postupak, koji je, u suštini, isti.
    Moja prijateljica ima domaća jaja, od koka koje trčkaju po dvorištu. Ona spušta kašikom jaje po jaje u vrijuću vodu i ni jedno joj ne pukne. Kako to? Pa lepo, debela ljuska, to je!
    Inače, nemamo male dece, slabo jedemo barena jaja, ugavnom, pojede se par komada, odnese na groblje po koje i to je to! Kada su klinke bile male, sve je to imalo više draži! :?

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Dudo, vidiš, a ja obožavam da ih farbam, da isprobavam neku novu tehniku, i uvek se radujem kao malo dete tim šarenišima. Ove godine su jaja baš skupa, polomi se po neko, to sigurno, ali Uskrs je samo jednom u godini dana, pa vredi i para.

    ОдговориИзбриши
  6. Svake godine ista briga - hoće li jaja lepo izgledati? Ali, poenta je u simbolu jajeta i onome kako pristupamo tom činu. Znam, sve mi volimo da nam ono što uradimo bude savršeno ali nemojte se opterećivati i ako nisu onakva kakva ste želeli, dovoljno je imati crvena lepa jaja a sa lukovinom nema promašaja. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  7. Bas su divna! svidjaju mi se ;)
    A i tvoje zaglavlje me je bas oraspolozilo, nekako je sareno, veselo, razigrano :D :)

    beauty-jelena.blogspot.com

    ОдговориИзбриши