понедељак, 5. децембар 2011.

Savijača sa pudingom

            Ovaj dezert preporučujem onima koji ne vole, ili ne smeju jesti previše slatko, tako da mogu uživati u njegovoj jednostavnosti. Ukoliko neko želi slađe, može, naravno dodati šećera po svom ukusu.
Potrebno je:
4 tanke kore
300 gr jabuka
6 dl mleka
2 pudinga od vanile
6 kašike šećera
nekoliko celih plazma keksa
40 gr margarina
pola kašičice cimeta
1 vanilin šećer
malo rendane limunove kore
malo ruma i
malo limunovog soka
Priprema:
             Skuvajte puding u zaslađenom mleku, dodajte limunovu koricu, vanilin šećer i ohladite.
             Svaku koru premažite rastopljenim margarinom i poređajte jednu na drugu. Po četvrtini poslednje kore rasporedite puding, pa plazma keks, potopljen u malo mleka sa rumom. Preko stavite isečene jabuke posute limunovim sokom i cimetom, zarolajte i pecite 20 min. na 200 stepeni.
           
             Uz ovo možete poslužiti i umak a za njega vam je potrebno:
250 gr jabuka
2 dl vode
1 kašika meda (a može i šećer u zamenu)
pola kašičice cimeta
2 kašike limunovog soka
3 kašičice gustina i
1 dl mleka
              Očišćene jabuke prokuvajte u vodi, dobro usitnite, pa pomešajte sa s tečnim delom u kojem su se kuvale, dodajte cimet, med, limunovu sok i gustin. Sve zajedno prokuvajte uz dodatak mleka.

3 коментара:

  1. Draga Zora, baš fino i jednostavno, to će kod mojih najmlađih jako dobro proći. Super ideja.

    ОдговориИзбриши
  2. ovo je vrlo bogata savijača, stvarno ne bih se sjetila napraviti ovakvu kombinaciju sastojaka, ali stvarno odlično je

    ОдговориИзбриши