Volim ovaj expendirani pirinač, a posebno u boji, jer je zahvalan za pripremu interesantnih dezerata. Već sam ga koristila u više navrata birdsee bars, kuglice sa expandiranim pirinčem i kolači sa expandiranim pirinčem, a sada sam probala da napravim ovu čokoladu. Ove zdrave pahuljice možete naći u prodavnicama zdrave hrane i zaista je jevtino.
Potrebno je:
150 gr čokolade za kuvanje
oko 70 gr expandiranog pirinča
150 gr margarina
3-4 kašike soka od narandže
1-2 meda (ili 2-3 kašike šećera)
Priprema:
U sud stavite margarin, med ili šećer, čokoladu i sok od narandže. Otopite sve na laganoj vatri, uz mešanje, sklonite pa ubacite expandirani pirinač. Sve dobro izmešajte, malo prohladite i sipajte na prozirnu foliju. Pomoću nje oblikujte čokoladu u željeni oblik. Možete izliti i u neku plitku posudu, predhodno podmazanu uljem. Kada se ohladi, secite na željene komade.
Ja nisam imala strpljenja da sačekam da se dobro stegne, već sam je sekla, pa se malo mrvila, ali sam posle dva dana, shvatila, da se mnogo bolje seče kada se dooobro stegne. Svejedno, za dva dana smo je i pojeli. Možete koristiti i beli expandirani pirinač, onda bi čokolada više ličila na kupovnu čokoladu sa rižom. I još nešto, ne morate da stavljate sok od narandže, možete malo ruma ili malo vode, izbor je na vama.
Potrebno je:
150 gr čokolade za kuvanje
oko 70 gr expandiranog pirinča
150 gr margarina
3-4 kašike soka od narandže
1-2 meda (ili 2-3 kašike šećera)
Priprema:
U sud stavite margarin, med ili šećer, čokoladu i sok od narandže. Otopite sve na laganoj vatri, uz mešanje, sklonite pa ubacite expandirani pirinač. Sve dobro izmešajte, malo prohladite i sipajte na prozirnu foliju. Pomoću nje oblikujte čokoladu u željeni oblik. Možete izliti i u neku plitku posudu, predhodno podmazanu uljem. Kada se ohladi, secite na željene komade.
Ja nisam imala strpljenja da sačekam da se dobro stegne, već sam je sekla, pa se malo mrvila, ali sam posle dva dana, shvatila, da se mnogo bolje seče kada se dooobro stegne. Svejedno, za dva dana smo je i pojeli. Možete koristiti i beli expandirani pirinač, onda bi čokolada više ličila na kupovnu čokoladu sa rižom. I još nešto, ne morate da stavljate sok od narandže, možete malo ruma ili malo vode, izbor je na vama.
Ideja k'o Bog! Bilježim - jeftinije i bolje od bilo čega kupljenog na tu foru (jako volim čokicu s rižom).
ОдговориИзбришиUvek interesantan pirinač, kao dete sam ga jela bez ičega kao grickalicu a ovako sa čokoladom je još bolji!
ОдговориИзбришиČim sam ovo vidjela išla sam u potragu za ekspandiranom rižom, nisam našla šarenu, ali sam odmah našla bijelu. Jedva čekam da napravim svoju čokoladu s rižom, omiljena mi je, a u kućnoj verziji će sigurno biti super. Bravo za ovu ideju i recept !
ОдговориИзбришиovo je vrlo interesantan recept moram ga probati ibrzo cete dobiti odgovor kakva je
ОдговориИзбриши