понедељак, 28. новембар 2016.

Bugarska baklava

         Evo jednog starog recepta u rukopisu iz moje sveske...

POTREBNO JE:
2 šoljice šećera
5 šoljica vode
3 šoljice ulja
5 šoljica brašna
3 šoljice griza
1 pr. za pecivo
100 gr ml. oraha
50 gr suvog grožđa
Za sirup:
4 šoljice šećera
6 šoljica vode
1 limun
PRIPREMA:
           Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi. U drugi sud stavite sve ostale suve sastojke pa ih prelijte ohlađenom tečnošću. Sve dobto sjedinite, sipajte u posudu koju ste podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
           Za to vreme skuvajte sirup i njime prelijte ispečenu baklavu. Dobro je ohladite, aecite na željene kocke i poslužite.








4 коментара:

  1. Prvi put čujem za ovu baklavu, a kad nešto vidim prvi put i dopadne mi se onda sam baš vesela. Hvala za recept

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi mila na komentaru a baklava je zaista ukusna, brzo se spremi i odlična je za post. Pozdrav!

      Избриши
  2. ZOORO baklava je super znam kako ukusna i socna.Pozdravljam te!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala ti puno na lepom komentaru, drago mi je da ti se dopada...

    ОдговориИзбриши