Ovo je svakako daleko zdravija pašteta od onih industrijskih prerađenih, koje su prepune aditiva, konzervansi i sličnih štetnih dodataka i zato vam predlažem da je za svoju porodicu a posebno decu pripremite sami. U ukus ne sumnjajte...
POTREBNO JE:
400 gr pileće džigerice
1 veća glavica crnog luka
1 skuvana šargarepa
2 kuvana jajeta
1 punu kašiku margarina za mazanje
Omegol ili Dobro jutro
1 kašika senfa
1/3 kašičice đumbira
po ukusu soli i ml. bibera
3 kašike ulja
1 kašika konjaka ili
domaće rakije
PRIPREMA:
Iseckajte džigericu i crni luk, pa sve zajedno pržite na ulju (pazite da ne prepržite džigericu) jer može biti gorka. Na kraju sve posolite, pobiberite i sklonite sa vatre da se malo prohladi.
Sve stavite u blender, dodajte seckana jaja, seckanu šargarepu i sve ostale namirnice, pa dobro izblendirajte dok se ne dobije glatka i kompaktna smesa.
Dobijenu paštetu prebacite u odgovarajuću posudu i ostavite je u frižider do služenja.
POTREBNO JE:
400 gr pileće džigerice
1 veća glavica crnog luka
1 skuvana šargarepa
2 kuvana jajeta
1 punu kašiku margarina za mazanje
Omegol ili Dobro jutro
1 kašika senfa
1/3 kašičice đumbira
po ukusu soli i ml. bibera
3 kašike ulja
1 kašika konjaka ili
domaće rakije
PRIPREMA:
Iseckajte džigericu i crni luk, pa sve zajedno pržite na ulju (pazite da ne prepržite džigericu) jer može biti gorka. Na kraju sve posolite, pobiberite i sklonite sa vatre da se malo prohladi.
Sve stavite u blender, dodajte seckana jaja, seckanu šargarepu i sve ostale namirnice, pa dobro izblendirajte dok se ne dobije glatka i kompaktna smesa.
Dobijenu paštetu prebacite u odgovarajuću posudu i ostavite je u frižider do služenja.
Нема коментара:
Постави коментар