Ova lepinja se brzo pravi i možete je poslužiti toplu sa kajmakom, sirom, ajvarom i sl. a naravno i kao hladnu uz neko vaše omiljeno jelo...
POTREBNO JE:
450 gr brašna
1/2 kesice suvog kvasca
ravna kašičica pr. za pecivo
4-5 kašike ulja
2,5 dl vode
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
PRIPREMA:
U posudu za mešenje stavite brašno, pecivo, so, šećer, ulje, mlaku vodu i suvi kvasac i sve najpre mutite mikserom sa dodatkom za mešenje testa a zatim testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu i još malo ga umesite rukama (pokvašene uljem) dok testo ne postane meko i glatko.
Testo stavite u uljem podmazanu tepsiju, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom oko pola sata da naraste. Lepinju pecite u rerni zagrejanoj na 230 st. dok ne porumeni. Pečenu izvadite iz rerne i uvijte u čistu krpu, kako bi kora ostala mekana.
PS. Ova lepinja ne sme biti isuviše debela.
POTREBNO JE:
450 gr brašna
1/2 kesice suvog kvasca
ravna kašičica pr. za pecivo
4-5 kašike ulja
2,5 dl vode
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
PRIPREMA:
U posudu za mešenje stavite brašno, pecivo, so, šećer, ulje, mlaku vodu i suvi kvasac i sve najpre mutite mikserom sa dodatkom za mešenje testa a zatim testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu i još malo ga umesite rukama (pokvašene uljem) dok testo ne postane meko i glatko.
Testo stavite u uljem podmazanu tepsiju, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom oko pola sata da naraste. Lepinju pecite u rerni zagrejanoj na 230 st. dok ne porumeni. Pečenu izvadite iz rerne i uvijte u čistu krpu, kako bi kora ostala mekana.
PS. Ova lepinja ne sme biti isuviše debela.
Za brzu lepinju baš dobro izgleda!
ОдговориИзбришиLepinja je odlicna,primamljivo izgleda.Jos kada je vrucva ,uh,uh...
ОдговориИзбришиHvala drage moje devojke, inače ja je često spremam za svoje ukućane...
ОдговориИзбриши