Ovo brzo i veoma ukusno jelo možete pripremiti u svakoj prilici i sigurno se nećete pokajati.
POTREBNO JE:
400 gr krupnijih šampinjona
200 gr ml. mesa
oko 100 gr margarina
1 manja glavica crnog luka
200 gr kačkavalja
1 kašika suvog začina
po ukusu soli i bibera
PRIPREMA:
Šampinjone operite, osušite papirnim ubrusom, skinite im drške i poređajte u vatrostalnu posudu. Između kapica stavite i drške, sve pospite suvim začinom, pobiberite i u svaku kapicu stavite po malo parče margarina. Posebno sitno iseckajte crni luk i kratko ga propržite na malo ulja. Sklonite sa vatre pa dodajte ml. meso, posolite i pobiberite, sve dobro sjedinite i od te mase pravite male čufte. Na svaku kapicu šampinjona stavljajte po jednu ćufticu, posudu stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta. Potom izvadite posudu, narendajte odozgo kačkavalj pa vratite u rernu i pecite još desetak minuta. Jelo poslužite toplo.
POTREBNO JE:
400 gr krupnijih šampinjona
200 gr ml. mesa
oko 100 gr margarina
1 manja glavica crnog luka
200 gr kačkavalja
1 kašika suvog začina
po ukusu soli i bibera
PRIPREMA:
Šampinjone operite, osušite papirnim ubrusom, skinite im drške i poređajte u vatrostalnu posudu. Između kapica stavite i drške, sve pospite suvim začinom, pobiberite i u svaku kapicu stavite po malo parče margarina. Posebno sitno iseckajte crni luk i kratko ga propržite na malo ulja. Sklonite sa vatre pa dodajte ml. meso, posolite i pobiberite, sve dobro sjedinite i od te mase pravite male čufte. Na svaku kapicu šampinjona stavljajte po jednu ćufticu, posudu stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta. Potom izvadite posudu, narendajte odozgo kačkavalj pa vratite u rernu i pecite još desetak minuta. Jelo poslužite toplo.
Ovo je prefino ....
ОдговориИзбриши