Zašto ne bismo napravili jednu ovakvu ogromnu princes krofnu, umesto više manjih... jednostavnije je a i brže, zar ne?
POTREBNO JE:
3 jaja
180 ml vode
70 ml ulja
100 gr brašna
1 lit. mleka
7 kašika šećera
1 vanilin šećer
2 žumanaca
2 pudinga od vanile
sa ukusom pavlake
3 kašike gustina
125 gr margarina
prah šećer
PRIPREMA:
Stavite vodu i ulje u sud da proključa, pa dodajte brašno. Uz mešanje kuvajte minut-dva pa sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. Tada dodajte 1 po 1 jaje muteći mikserom. Kada masa postane ujednačena i sjajna stavite je u okrugli kalup za pečenje (preč. oko 20 cm.). Pecite na temp. od 200-220 st. oko 25 min. zavisno od rerne (prvih 15 min. ne otvarajte rernu).
Za to vreme skuvajte 8 dl. mleka sa šećerom i vanilom a u ostatak mleka umutite žumanca, puding i gustin pa sve dodajte u provrelo mleko. Kada dobije dovoljnu gustinu, sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi pa dodajte omekšali margarin. Dobro umutite mikserom.
Odsecite gornji deo kore pa na donji deo stavite ohlađen krem, poklopite i odozgo pospite prah šećer. Dobro ohladite i poslužite.
POTREBNO JE:
3 jaja
180 ml vode
70 ml ulja
100 gr brašna
1 lit. mleka
7 kašika šećera
1 vanilin šećer
2 žumanaca
2 pudinga od vanile
sa ukusom pavlake
3 kašike gustina
125 gr margarina
prah šećer
PRIPREMA:
Stavite vodu i ulje u sud da proključa, pa dodajte brašno. Uz mešanje kuvajte minut-dva pa sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. Tada dodajte 1 po 1 jaje muteći mikserom. Kada masa postane ujednačena i sjajna stavite je u okrugli kalup za pečenje (preč. oko 20 cm.). Pecite na temp. od 200-220 st. oko 25 min. zavisno od rerne (prvih 15 min. ne otvarajte rernu).
Za to vreme skuvajte 8 dl. mleka sa šećerom i vanilom a u ostatak mleka umutite žumanca, puding i gustin pa sve dodajte u provrelo mleko. Kada dobije dovoljnu gustinu, sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi pa dodajte omekšali margarin. Dobro umutite mikserom.
Odsecite gornji deo kore pa na donji deo stavite ohlađen krem, poklopite i odozgo pospite prah šećer. Dobro ohladite i poslužite.
Ne znam šta je bolje, uvod ili recept (probam već sutra). Uživanje je čitati i pratiti vaš blog :)
ОдговориИзбришиHvala na komentaru i drago mi je što pratite moj blog. Pozdrav!
Избриши