Ova pita će vas na prvi zalogaj osvojiti svojim izuzetnim ukusom i mirisom pomorandže...
POTREBNO JE:
250 gr brašna
200 gr + 200 gr šećera
3 jaja
150 gr margarina
2 dl mleka
1,2 dl + 2 dl soka od pomorandže
3-4 kašike suvog grožđa
kore od 2 pomorandže
PRIPREMA:
Sa pomorandži, koje ste predhodno dobro oprali, skinite koru (beli deo odstranite i bacite), pa kore stavite u manji sud, prelijte vodom da ogreznu i kuvajte nekoliko minuta. Procedite ih od vode pa izmiksajte zajedno sa sokom od 2 pomorandže i ostavite na stranu.
U sud stavite margarin, 200 gr. šećera i 4-5 kašika izblendirane smese pa sve mutite mikserom dok ne zapeni. Dodajte jedno po jedno jaje, stalno muteći, zatim brašno pomešano sa pecivom, mleko, 1,2 dl soka i na kraju suvo grožđe . Smesu sipajte u uljem podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju i pecite na temperaturi od 180 st oko 45-50 minuta.
Ostatak izblendiranih kora pomorandže (smese), pomešajte sa 2 dl soka, dodajte 200 gr šećera i skuvajte ređi sirup.
Ovim sirupom prelijte pitu, ostavite da se dobro ohladi pa je poslužite.
POTREBNO JE:
250 gr brašna
200 gr + 200 gr šećera
3 jaja
150 gr margarina
2 dl mleka
1,2 dl + 2 dl soka od pomorandže
3-4 kašike suvog grožđa
kore od 2 pomorandže
PRIPREMA:
Sa pomorandži, koje ste predhodno dobro oprali, skinite koru (beli deo odstranite i bacite), pa kore stavite u manji sud, prelijte vodom da ogreznu i kuvajte nekoliko minuta. Procedite ih od vode pa izmiksajte zajedno sa sokom od 2 pomorandže i ostavite na stranu.
U sud stavite margarin, 200 gr. šećera i 4-5 kašika izblendirane smese pa sve mutite mikserom dok ne zapeni. Dodajte jedno po jedno jaje, stalno muteći, zatim brašno pomešano sa pecivom, mleko, 1,2 dl soka i na kraju suvo grožđe . Smesu sipajte u uljem podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju i pecite na temperaturi od 180 st oko 45-50 minuta.
Ostatak izblendiranih kora pomorandže (smese), pomešajte sa 2 dl soka, dodajte 200 gr šećera i skuvajte ređi sirup.
Ovim sirupom prelijte pitu, ostavite da se dobro ohladi pa je poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар