Za ove brze i ukusne projice možete koristiti razne dodatke u zavisnosti šta volite i šta imate u kući. Ja sam ovom prilikom dodala ajvar i suvu slaninicu...
POTREBNO JE:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša kukuruznog brašna
1/2 čaše kukuruznog griza
1 čaša pšeničnog brašna
1 pr. za pecivo
oko 200 gr sira
1/2 čaše ulja
po ukusu soli
po želji ajvara i
suve slanine
oko 1 čaše kisele vode
PRIPREMA
Mikserom umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, so, kukuruzno brašno, kukuruzni griz, pšenično brašno i pr. za pecivo pa sve sjedinite. Na kraju dodajte isitnjen sir, izmešajte kašikom i po potrebi dodajte kisele vode da masa bude ređa i kompaktna.
Kalup za mafine podmažite uljem i u svaki otvor sipajte od pripremljene smese do polovine. Stavite po kašičicu ajvara pa sipajte još malo smese. Na vrhu stavljajte po malo suve slaninice. Pecite u rerni zagrejanoj na 200-220 st oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok projice ne porumene. Pečene projice izvadite iz rerne, ostavite neki minut pa izvadite iz kalupa. Poslužite tople.
POTREBNO JE:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša kukuruznog brašna
1/2 čaše kukuruznog griza
1 čaša pšeničnog brašna
1 pr. za pecivo
oko 200 gr sira
1/2 čaše ulja
po ukusu soli
po želji ajvara i
suve slanine
oko 1 čaše kisele vode
PRIPREMA
Mikserom umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, so, kukuruzno brašno, kukuruzni griz, pšenično brašno i pr. za pecivo pa sve sjedinite. Na kraju dodajte isitnjen sir, izmešajte kašikom i po potrebi dodajte kisele vode da masa bude ređa i kompaktna.
Kalup za mafine podmažite uljem i u svaki otvor sipajte od pripremljene smese do polovine. Stavite po kašičicu ajvara pa sipajte još malo smese. Na vrhu stavljajte po malo suve slaninice. Pecite u rerni zagrejanoj na 200-220 st oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok projice ne porumene. Pečene projice izvadite iz rerne, ostavite neki minut pa izvadite iz kalupa. Poslužite tople.
Нема коментара:
Постави коментар