Za ovu lagana, kremastu i ukusnu tortu, umesto lešnika možete upotrebiti i orahe ali svakako nećete pogrešiti ukoliko je napravite za svoje drage goste i ukućane...
POTREBNO JE:
Za koru:
3 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
3 kašike vruće vode
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1/2 kesice pr. za pecivo
3 kašike mlevenih lešnika
Za krem:
1 lit. mleka
5-6 kašika šećera
120 gr pudinga od lešnika
125 gr margarina
4 kašike pečenih mlevenih lešnika
I još:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Umutite penasto jaja sa šećerom dok se ne istopi sav šećer pa dodajte ulje i vodu i mutite još minut-dva. Posebno izmešajte brašno, kakao i pecivo pa sve zajedno lagano dodajte u umućena jaja. Na kraju dodajte i mleveni prepečen lešnik, sve lagano izmešajte i smesu izlijte u pravougaon pleh na koji ste stavili pekpapir. Pecite oko 25 min. na 180-200 st. (zavisno od rerne). Pečenu koru ostavite da se ohladi pa skinite pek papir.
Posebno odvojte 3 dl mleka i razmutite sa pudingom. Ostatak mleka stavite da provri sa šećerom pa dodajte puding. Kada se zgusne sklonite sa vatre. U mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i na kraju dodajte lešnik. Sve dobro sjedinite.
Na odgovarajuću tacnu stavite koru pa je premažite kremom. Ukrasite umućenim šlagom.
PS. Ja sam u umućen šlag dodala 3-4 kašike ušpinovanog šećera, zbog boje.
Dobro ohladite, secite na željene kocke i poslužite.
POTREBNO JE:
Za koru:
3 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
3 kašike vruće vode
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1/2 kesice pr. za pecivo
3 kašike mlevenih lešnika
Za krem:
1 lit. mleka
5-6 kašika šećera
120 gr pudinga od lešnika
125 gr margarina
4 kašike pečenih mlevenih lešnika
I još:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Umutite penasto jaja sa šećerom dok se ne istopi sav šećer pa dodajte ulje i vodu i mutite još minut-dva. Posebno izmešajte brašno, kakao i pecivo pa sve zajedno lagano dodajte u umućena jaja. Na kraju dodajte i mleveni prepečen lešnik, sve lagano izmešajte i smesu izlijte u pravougaon pleh na koji ste stavili pekpapir. Pecite oko 25 min. na 180-200 st. (zavisno od rerne). Pečenu koru ostavite da se ohladi pa skinite pek papir.
Posebno odvojte 3 dl mleka i razmutite sa pudingom. Ostatak mleka stavite da provri sa šećerom pa dodajte puding. Kada se zgusne sklonite sa vatre. U mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i na kraju dodajte lešnik. Sve dobro sjedinite.
Na odgovarajuću tacnu stavite koru pa je premažite kremom. Ukrasite umućenim šlagom.
PS. Ja sam u umućen šlag dodala 3-4 kašike ušpinovanog šećera, zbog boje.
Dobro ohladite, secite na željene kocke i poslužite.
Odlično izgledaju! Super recept! :)
ОдговориИзбриши