недеља, 10. јун 2018.

Mramorni kolač sa višnjama

         Ovaj interesantan i ukusan kolač je zaista jednostavan za pripremu i zato vam ga od srca preporučujem...

POTREBNO JE:
3 jaja
170 gr šećera
1 vanilin šećer
250 gr brašna
125 ml ulja
125 ml mleka
1 pr. za pecivo
2 kašike kakaoa
oko 250 gr višanja bez koštica
PRIPREMA:
           Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilom pa kada se šećer rastopi dodajte ulje i mleko, mutite još minut-dva pa lagano umešajte brašno pomešano sa pr. za pecivo. Kada sve sjedinite smesu podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i izmešajte mikserom.
            U uljem podmazan i brašnom posut pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese a preko svetle smese jednu kašiku tamne smese. Nastavite tako dok ne utrošite obe smese. Videćete kako budete sipali naizmenično kašiku po kašiku, smesa će se razlivati sama po plehu i dobićete ove šare.
             Sada preko poređajte očišćene višnje pa stavite u rernu zagrejanu na 180-200 st. i pecite oko 30 minuta (zavisno od rerne).
              Pečen kolač izvadite iz rerne i po želji ga pospite prah šećerom (ja nisam jer sam želela da se vide ovi koncentrični krugovi). Secite na željene kocke i poslužite.







Нема коментара:

Постави коментар