четвртак, 22. октобар 2020.

Karamel koh sa plazma keksom

         Verujem da većina od vas voli koh, obzirom da je to jedna od omiljenih hladnih poslastica iz našeg detinjstva. Međutim, ovaj koh je dodatno obogaćen plazma keksom koji mu daje fenomenalan ukus i miris a uz to, ja sam karamelizovala mleko tako da je taj ukus karamela još dodatno obogatio ukus ovom kohu. Obavezno probajte, uživaćete u svakom njegovom zalogaju....👌😋☺

POTREBNO JE: 
4 jaja
9 kašika šećera
20 kašika mleka
5 kašika griza
300 gr mlevene plazme
1 pr. za pecivo
Preliv:
1,5 litara mleka
150 gr šećera
PRIPREMA: 
            Odvojte belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Kada se sav šećer rastopi, dodajte žumanca i mutite najmanjom brzinom još minut-dva a zatim dodajte mleko, griz, keks i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, sipajte u odgovarajući pleh koji ste predhodno podmazali uljem i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st.oko pola sata (zavisno od rerne).
            Za to vreme u sud sipajte šećer da se otopi i kada dobije karamel boju, dodajte mleko pa kuvajte dok se sav šećer ne istopi. 
            Pečen koh izvadite iz rerne i odmah ga prelijte vrelim prelivom. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru, zatim ga secite na željene kocke i poslužite. Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар