уторак, 6. октобар 2020.

Paprike za zimu pečene u rerni

         Paprike pripremljene na ovaj način su izuzetno ukusne, blago kiselkaste i što je najbitnije, ostaju čvrste tokom cele zime. Obavezno probajte ovaj recept i verujem da ćete biti oduševljeni...
POTREBNO JE: 
5 kg crvenih mesnatih paprika
po želji i neka ljuta papričica
5 šargarepe
desetak čenova belog luka
po ukusu soli
1 kašika šećera
ulje
po ukusu sirćeta
dvadesetak bibera u zrnu
listovi peršuna, celera
kašičica konzervansa
PRIPREMA: 
          Paprike operite pa im izvadite drške sa semenkama. Svaku papriku iznutra po malo posolite a spolja premažite uljem. Poređajte ih u najveći pleh od šporeta i pecite u rerni na najjačoj temperaturi oko 5-7 minuta. Izvadite ih, stavljajte u veliki sud, poklopite i isto uradite i sa ostalom paprikom. 
          Šargarepu očistite, operite i izrendajte a beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u sud, pa tu dodajte sirće, šećer i biber u zrnu pa sve dobro izmešajte. Tegle dobro operite i sterilišite u rerni na 120 stepeni.
          Svaku papriku umačite u smesu povrća i ređajte u tegle i dobro ih pritisnite da nema šupljina između njih. Između redova paprika stavljajte peršunov i celerov list. Napunjene tegle pritisnite odozgo plastičnim pritiskačem. U tečnost koju su pustile paprike prilikom hlađenja, dodajte konzervans, izmešajte i dopunite svaku teglu do vrha. Po potrebi dodajte još malo sirćeta. Tegle dobro zatvorite original poklopcem, stavite u veći lonac sa vodom i pasterizujte desetak minuta. Ostavite da se potpuno ohlade pa ih odložite u ostavu sa ostalom zimnicom.





Нема коментара:

Постави коментар