понедељак, 22. јануар 2024.

Jednostavna torta sa džemom od jagoda

    Ukoliko želite da se zasladite a nemate puno vremena, predlažem vam da napravite ovu brzu, jeftinu tortu. Ja sam koristila džem od jagoda a vi umesto njega, možete koristiti koji već imate (višnje, kajsije, breskve i sl.). Torta je veoma ukusna i osvežavajuća i sigurno će se dopasti vašim dragin ukućanima ili iznenadnim gostima...
POTREBNO JE: 
Kora:
4 jaja
7 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike kakaoa
pola kesice praška za pecivo
7 kašika brašna
Voćni fil:
3 dl vode
5 + 2 kašike džema od jagoda
1 kesica želatina
1 kesica šlag krema od vanile
PRIPREMA: 
    Odvojte belanca od žumanaca pa najpre umutite belanca u šam uz dodavanje šećera. U umućen šam dodajte jedno po jedno žumance pa mutite još koji minut. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i peciva. Izrućite smesu u okugli kalup prekriven pek papirom i pecite koru na 180 st. oko 15 minuta. Pečenu koru izvadite iz rerne i kada se ohladi presecite je na pola.
Pripremite želatin po uputstvu na ambalaži. U zaseban sud stavite vodu i 5 kašika džema pa uz mešanje pustite da provri a zatim dodajte rastvoren želatin, Sklonite sud sa vatre, promešajte i ostavite da se ohladi i napola želira.
Na okruglu tacnu za tortu stavite jednu koru pa preko nje nanesite voćni fil... preko njega stavite drugu koru pa je odozgo premažite sa 2 kašike džema od jagoda.
Posebno umutite šam krem po uputstvu na ambalaži pa njime premažite celu tortu.
Ostavite je da se dobro ohladi u frižideru, pa je poslužite.






 





Нема коментара:

Постави коментар