недеља, 11. март 2012.

Lubenice

            Ove atraktivne i interesantne kriškice lubenica, možete jesti i sada, kada im još nije vreme. Jednostavan a tako primamljiv voćni dezert za vrlo kratko vreme. Posebno će se oduševiti deca, jer će ih uz slast pojesti...


Potrebno je:
2 jabuke sa zelenom korom
2 dl jogurta
100 gr prah šećera
200-300 gr jagoda ili malina
pola kesice želatina
Priprema:
               Izmiksajte ili ispasirajte jagode, dodajte jogurt i šećer i na kraju želatin rastvoren u kašiku-dve hladne vode. Moje jagode iz zamrzivača su bile nešto "bledunjave", tj. nisu bile baš crvene, pa sam u smesu dodala nekoliko kapi ekstrakta od jagoda. Sve izmešajte i ostavite u frižider neko vreme.
            Za to vreme dobro operite jabuke, prepolovite ih, očistite od semena i izdubite kašičicom, ostavljajući  jedan deo do ljuske.
             Jabuke možete poprskati sokom od limuna. ali ih nemojte slučajno ljuštiti. Kada masa od jogurta i jagoda počne da želira, napunite jabuke i vratite ih u frižider da se potpuno stegnu, a možete i u friz. Kada se potpuno stegnu, secite ih na kriškice i po njima stavljajte vrlo sitne komadiće čokolade, koje će predstavljati semenke. Obzirom da mi je unuk bio u gostima, ja nisam imala strpljenja da sačekam da se stegne (želira) do kraja, pa mi je bilo mekše no što treba. Moraću na popravni!

    

12 коментара:

  1. Bas dobra fora. :) Divne lubenice :)

    ОдговориИзбриши
  2. Najprije sam pomislila da je u pitanju onaj klasični kolačić, ali ove izgledaju kao prave

    ОдговориИзбриши
  3. Epa Zoro svaka ti čast, ja sam se baš po slici pitala gde si našla lubenice u ovo doba, Fenomenalna ideja!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala vam na lepim komemtarimam, drago mi je da vam se ovo sviđa. Svima pozdrav ♥

    ОдговориИзбриши
  5. E Zoro ovo je stvarno super,u prvi mah sam pomislila da su prave,onako na prvi pogled..odlična ideja:)

    ОдговориИзбриши
  6. Odlična ideja za napraviti ovakve lubenice, super su ! Bravo, ovo mi se jako sviđa !

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман18 март, 2012

    Zoko, fantastičan recept, naročito za klince!:)

    ОдговориИзбриши