петак, 23. март 2012.

Punjene posne paprike

            Ovo je jedna od posnih verzija punjenih paprika, koje sam prvi put jela odaaavno kod svoje majke. Još tada me je oduševio taj ukus, spoja paprika iz turšije, krompira, pirinča... uostalom evo recepta:
Potrebno je:
nekoliko paprika iz turšije
oko 2 glavice crnog luka
2-3 šargarepe
2-3 srednja krompira
oko 100 gr pirinča
soli, vegete i bibera po ukusu
ulje
Priprema:
             Paprikama izvadite drške, krompir oljuštite i izrendajte, pirinač kratko probarite, crni luk sitno iseckajte ili izrendajte.  Na malo ulja propržite crni luk, dodajte šargarepu, krompir i na kraju probaren pirinač. Posolite, pobiberite i dodajte seckan peršun. Sve zajedno propržite nekoliko minuta.
            Ovom masom napunite paprike i zatvorite ih kolutovima krompira. Poređajte ih u nauljenu posudu, nalijte vodom da ogrezne, sipajte preko njih još malo ulja i stavite u rernu da se peku. Pokrijte ih folijom i neka se peku oko 20 minuta, na jačoj temperaturi a onda sklonite foliju, pa pecite još 15-20 minuta na nižoj temperaturi.

             Ko voli može staviti unutra ljutu tucanu papriku a možete uz nih poslužiti i papričice iz tegle. Ovako punjena paprika je izuzetnog ukusa, paprika preuzme miris ostalih namirnica a one kiselinu iz paprika i dobije se poseban spoj ukusa i mirisa. Jednostavno, jevtino, zdravo a kako je ukusna topla tako je i hladna.

5 коментара:

  1. Probala sam svježe paprike na ovaj način i baš su mi se dopale. Ovo sa turšijom mi se čini još bolje!

    ОдговориИзбриши
  2. Kako je ovo dobro, paprike sa krompirom obozavam, ali ovaj tvoj recept mi je jos primamljiviji. Divno

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam još došla na ovu ideju sa paprikama iz turšije,vidim da je super.Morat ću to raditi za iduću sezonu,jer smo pojeli što je bilo od turšije.Super ideja.

    ОдговориИзбриши