Modifikovala sam klasičan recept za kornflex, tako što sam kao glavni sastojak koristila orahe a ne kornflex. Moj sin ovo najviše voli a ukus je fenomenalan...👌
POTREBNO JE:
250 gr oraha
50 gr susama
150 gr čokolade za kuvanje
100 gr margarina
5 kašika meda
3-4 kašike šećera
po želji soka od limuna
(nije obavezno)
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite šećer, med i margarin da se otope, pa dodajte seckane orahe i predhodno propržen susam. Sve kuvajte 3-4 minuta pa dodajte čokoladu. Neprestano mešajte dok se čokolada ne otopi i kad smesa postane srednje gusta, sud sklonite sa vatre. Po želji dodajte sok od limuna, Mešajte još neko vreme (van vatre) i kada masa postane mlaka kašikom vadite po malo smese i stavljajte u obliku gomilica na tacnu obloženu providnom folijom. Na vrh možete staviti po jezgro oraha. Ostavite da se dobro ohladi i stegne pa poslužite.
POTREBNO JE:
250 gr oraha
50 gr susama
150 gr čokolade za kuvanje
100 gr margarina
5 kašika meda
3-4 kašike šećera
po želji soka od limuna
(nije obavezno)
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite šećer, med i margarin da se otope, pa dodajte seckane orahe i predhodno propržen susam. Sve kuvajte 3-4 minuta pa dodajte čokoladu. Neprestano mešajte dok se čokolada ne otopi i kad smesa postane srednje gusta, sud sklonite sa vatre. Po želji dodajte sok od limuna, Mešajte još neko vreme (van vatre) i kada masa postane mlaka kašikom vadite po malo smese i stavljajte u obliku gomilica na tacnu obloženu providnom folijom. Na vrh možete staviti po jezgro oraha. Ostavite da se dobro ohladi i stegne pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар