недеља, 4. децембар 2016.

Oblande sa kiselom pavlakom, plazmom i čokoladom

              Izuzetno brza poslastica i izuzetno ukusna, njam, njam...

POTREBNO JE:
1 manja oblanda
125 gr margarina
1 čaša kisele pavlake
1 čaša prah šećera
150 gr mlevene plazme
100 gr čokolade za kuvanje
1 vanilin šećer
PRIPREMA:
             U sud stavite omekšali margarin, prah šećer i kiselu pavlaku i sve umutite mikserom (na srednjoj brzini). Na kraju dodajte plazma keks i ponovo umutite da se sve sjedini. Dobijenu smesu podelite na dva dela pa u jedan dodajte vanilin šećer a u drugi oko 30 gr rastopljene čokolade.
             Stavite list oblande pa ga premažite polovinom svetle smese, preko nje stavite drugi list oblande pa premažite polovinom tamne smese, pa treći list oblande pa ostatak svetle smese, četvrti list oblande pa ostatak tamne smese. Preko stavite i poslednji list oblande pa tako filovanu oblandu pritisnite, recimo drvenom daskom za sečenje i ostavite u frižider da se malo stegne.
              Od ostatka čokolade napravite preliv i njime prelijte oblandu. Kada se čokoladni preliv stegne, oblandu secite i poslužite.







Нема коментара:

Постави коментар