Ova kremasta torta će svojim fenomenalnim ukusom zasigurno osvojiti svakog ko je bude probao. Dominantni ukus čokolade sa blagim ukusom maka i nes kafe će zadovoljiti sva vaša čula...
POTREBNO JE:
Za koru:
6 jaja
150 gr šećera
120 gr čokolade za kuvanje
40 gr maslaca ili margarina
40 gr mlevenog maka
60 gr mlevenih oraha
Za krem:
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr šećera
10 gr želatina
1 dl nes kafe
1/2 l slatke pavlake
Za glazuru:
150 gr čokolade za kuvanje
50 gr putera ili margarina
2 kašike mleka
PRIPREMA:
Umutite penasto žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, puter, mak, orahe i na kraju čvrsto umućena belanca. Masu podelite na dva dela pa pecite kore u kalupu prečnika oko 20 cm, koje ste obložili pek papirom oko 30 min. na 200 st.
PS. Ja sam koru pekla u jednom kalupu pa sam je presekla na pola a vi kako želite.
Za krem rastvorite želatin u pripremljenu i ohlađenu nes kafu u koju ste dodali šećer i ostavite da nabubri. Posebno čvrsto umutite pavlaku pa u nju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali (pazite da ne provri) i ponovo umutite šlag. Na kraju dodajte sitno seckanu čokoladu, sve izmešajte i nanesite na prvu koru. Pokrijte drugom korom i odozgo prelijte glazurom od čokolade.
Tortu ukrasite po želji, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa poslužite.
POTREBNO JE:
Za koru:
6 jaja
150 gr šećera
120 gr čokolade za kuvanje
40 gr maslaca ili margarina
40 gr mlevenog maka
60 gr mlevenih oraha
Za krem:
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr šećera
10 gr želatina
1 dl nes kafe
1/2 l slatke pavlake
Za glazuru:
150 gr čokolade za kuvanje
50 gr putera ili margarina
2 kašike mleka
PRIPREMA:
Umutite penasto žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, puter, mak, orahe i na kraju čvrsto umućena belanca. Masu podelite na dva dela pa pecite kore u kalupu prečnika oko 20 cm, koje ste obložili pek papirom oko 30 min. na 200 st.
PS. Ja sam koru pekla u jednom kalupu pa sam je presekla na pola a vi kako želite.
Za krem rastvorite želatin u pripremljenu i ohlađenu nes kafu u koju ste dodali šećer i ostavite da nabubri. Posebno čvrsto umutite pavlaku pa u nju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali (pazite da ne provri) i ponovo umutite šlag. Na kraju dodajte sitno seckanu čokoladu, sve izmešajte i nanesite na prvu koru. Pokrijte drugom korom i odozgo prelijte glazurom od čokolade.
Tortu ukrasite po želji, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa poslužite.
Baš fino kombinirani sastojci!
ОдговориИзбришиTorta je odlicna, kremasta i jako mi se dopada....
ОдговориИзбришиHvala vam drage moje na lepim komentarima. Pozdrav za vas...
ОдговориИзбриши