Ovo sam obožavala da jedem kod svoje bake ali pod vršnikom. Kasnije je to spremala i moja majka ali u rerni. Svejedno, ukus je fantastičan...
POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
2 struka praziluka
300 gr sira
3 jaja
po ukusu soli i ml. bibera
ulje
Očišćen i opran praziluk isecite na tanke kolutove i kratko ga propržite na malo ulja, tek toliko da omekša. Posebno umutite jaja, dodajte sir i na kraju ohlađen praziluk. Posolite i pobiberite i sve dobro izmešajte.
Stavite jednu koru na radni deo stola, poprskajte malo uljem, stavite preko drugu koru pa po njoj rasporedite malo pripremljenog nadeva. Urolajte koru i stavite je u obliku puža na sredinu okruglog pleha koji ste predhodno podmazali uljem. Nastavite tako dok ne utrošite sve kore i nadev.
Celu pitu (banicu) poprskajte uljem. Pecite je na 180-200 st. (zavisno od rerne) oko pola sata. Pečenu popkrijte krpom da malo odstoji pa je toplu poslužite.
POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
2 struka praziluka
300 gr sira
3 jaja
po ukusu soli i ml. bibera
ulje
Očišćen i opran praziluk isecite na tanke kolutove i kratko ga propržite na malo ulja, tek toliko da omekša. Posebno umutite jaja, dodajte sir i na kraju ohlađen praziluk. Posolite i pobiberite i sve dobro izmešajte.
Stavite jednu koru na radni deo stola, poprskajte malo uljem, stavite preko drugu koru pa po njoj rasporedite malo pripremljenog nadeva. Urolajte koru i stavite je u obliku puža na sredinu okruglog pleha koji ste predhodno podmazali uljem. Nastavite tako dok ne utrošite sve kore i nadev.
Celu pitu (banicu) poprskajte uljem. Pecite je na 180-200 st. (zavisno od rerne) oko pola sata. Pečenu popkrijte krpom da malo odstoji pa je toplu poslužite.
Prava pita,prukusna je.Pozdrav!
ОдговориИзбришиHvala puno, drago mi je da ti se dopada, pozdrav i tebi...
Избриши