уторак, 17. јануар 2017.

Banica sa prazilukom

             Ovo sam obožavala da jedem kod svoje bake ali pod vršnikom. Kasnije je to spremala i moja majka ali u rerni. Svejedno, ukus je fantastičan...

POTREBNO JE:
1/2 kg gotovih kora
2 struka praziluka
300 gr sira
3 jaja
po ukusu soli i ml. bibera
ulje
            Očišćen i opran praziluk isecite na tanke kolutove i kratko ga propržite na malo ulja, tek toliko da omekša. Posebno umutite jaja, dodajte sir i na kraju ohlađen praziluk. Posolite i pobiberite i sve dobro izmešajte.
             Stavite jednu koru na radni deo stola, poprskajte malo uljem, stavite preko drugu koru pa po njoj rasporedite malo pripremljenog nadeva. Urolajte koru i stavite je u obliku puža na sredinu okruglog pleha koji ste predhodno podmazali uljem. Nastavite tako dok ne utrošite sve kore i nadev.
             Celu pitu (banicu) poprskajte uljem. Pecite je na 180-200 st. (zavisno od rerne) oko pola sata. Pečenu popkrijte krpom da malo odstoji pa je toplu poslužite.








2 коментара: