Ova brza, kremasta i osvežavajuća torta je moja improvizacija, a idealna je u slučaju da nemate puno vremena, kako za svoje iznenada najavljene goste, tako i za svoje drage ukućane...
POTREBNO JE:
1 l mleka
4 jaja
7 kašika + 15 kašika šećera
7 kašika brašna
3 kašika gustina
150 gr margarina
150 gr lešnik napolitanke
200 gr višanja
100 gr čokolade sa rižom
PRIPREMA:
Odvojite žumanca od belanaca. U jednu posudu umutite žumanca sa 7 kašika šećera, dodajte brašno, gustin i na kraju mleko. Sve dobro sjedinite i skuvajte gust krem. Sklonite ga sa vatre, malo prohladite pa dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se dobro ohladi. Ohlađen krem podelite na tri dela. U jedan deo dodajte sitno izmrvljene napolitanke, u drugi dobro oceđene višnje a u treći seckanu čokoladu.
Na okruglu tacnu za služenje stavite deo sa napolitankama, preko deo sa višnjama i na kraju deo sa čokoladom.
Za šam dobro umutite belanca sa 4 kašike šećera a posebno ušpinujte preostalih 11 kašika šećera sa malo vode dok ne dobije gustinu meda. Uz neprestano mućenje dodajte ušpinovan šećer u belanca pa nastavite mućenje dok se šam ne ohladi. Ovim šamom ukrasite tortu po svom ukusu. Dobro je ohladite u frižideru pa poslužite.
POTREBNO JE:
1 l mleka
4 jaja
7 kašika + 15 kašika šećera
7 kašika brašna
3 kašika gustina
150 gr margarina
150 gr lešnik napolitanke
200 gr višanja
100 gr čokolade sa rižom
PRIPREMA:
Odvojite žumanca od belanaca. U jednu posudu umutite žumanca sa 7 kašika šećera, dodajte brašno, gustin i na kraju mleko. Sve dobro sjedinite i skuvajte gust krem. Sklonite ga sa vatre, malo prohladite pa dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se dobro ohladi. Ohlađen krem podelite na tri dela. U jedan deo dodajte sitno izmrvljene napolitanke, u drugi dobro oceđene višnje a u treći seckanu čokoladu.
Na okruglu tacnu za služenje stavite deo sa napolitankama, preko deo sa višnjama i na kraju deo sa čokoladom.
Za šam dobro umutite belanca sa 4 kašike šećera a posebno ušpinujte preostalih 11 kašika šećera sa malo vode dok ne dobije gustinu meda. Uz neprestano mućenje dodajte ušpinovan šećer u belanca pa nastavite mućenje dok se šam ne ohladi. Ovim šamom ukrasite tortu po svom ukusu. Dobro je ohladite u frižideru pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар