недеља, 19. фебруар 2017.

Brza lepinja

           Ova lepinja se brzo pravi i možete je poslužiti toplu sa kajmakom, sirom, ajvarom i sl. a naravno i kao hladnu uz neko vaše omiljeno jelo...

POTREBNO JE:
450 gr brašna
1/2 kesice suvog kvasca
ravna kašičica pr. za pecivo
4-5 kašike ulja
2,5 dl vode
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
PRIPREMA:
              U posudu za mešenje stavite brašno, pecivo, so, šećer, ulje, mlaku vodu i suvi kvasac i sve najpre mutite mikserom sa dodatkom za mešenje testa a zatim testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu i još malo ga umesite rukama (pokvašene uljem) dok testo ne postane meko i glatko.
              Testo stavite u uljem podmazanu tepsiju, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom oko pola sata da naraste. Lepinju pecite u rerni zagrejanoj na 230 st. dok ne porumeni. Pečenu izvadite iz rerne i uvijte u čistu krpu, kako bi kora ostala mekana.
               PS. Ova lepinja ne sme biti isuviše debela.



3 коментара: