среда, 7. јун 2017.

Bounty torta

       Za one koji vole kokos...


POTREBNO JE:
Za koru:
9 belanaca
180 gr šećera
200 gr kokosa
1 vanilin šećer
prstohvat soli
Za krem:
9 žumanaca
10 kašika šećera
200 gr čokolade za kuvanje
250 gr margarina
PRIPREMA:
            Odvojte belanca od žumanaca. U sud umutite penasto belanca sa prstohvat soli pa postepeno dodajte šećer i vanilu. Kada se dobije čvrst šam, lagano umešajte kokos i sve dobro izmešajte.
U najveći pleh od rerne stavite pek papir i izručite smesu i ravnomerno je rasporedite. Pecite koru na 180-200 st. oko pola sata. Izvadite iz rerne i ohladite.
           Za krem penasto umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari uz neprestano mešanje. Kada se dovoljno zgusne, dodajte čokoladu, mešajte i kada se čokolada otopi, sklonite sa vatre. Posebno umutite margarin i dodajte u ohlađen kre, Sve dobro umutite mikserom.
           Pečenu i ohlađenu koru uzdužno presecite dva puta, tako da dobijete tri uzane i dugačke kore.
           Na dugačku tacnu za služenje stavite prvu koru, pa krem, pa drugu koru, pa krem i na kraju treću koru. Celu tortu premažite ostatkom krema. Ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
           PS. Torta je najbolja ako odstoji bar dva dana.







3 коментара:

  1. Volim kokos,a tortica je bas po mom ukusu, i slazem se da sto duze stoji toje ukusnija i lepsa!Pozdrav Zorice i prijatan dan ti zelim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga moja... iskreno ja nisam baš neki ljubitelj kokosa ali ovu tortu sam baš sa slašću jela. Pozdrav i tebi iz sunčanog Požarevca...

      Избриши
  2. Анониман17 јун, 2017

    Tortica je super ( na margarin ću da zažmurim:)

    ОдговориИзбриши