четвртак, 22. јун 2017.

Brze pljeskavice sa pilećim fileom

           Tako su ukusne da im niko ne može odoleti...


POTREBNO JE:
300 gr mlevenih pilećih grudi (filea)
2 jajeta
4-5 kašika brašna
1 dl kisele vode (ili obične)
1 struk mladog crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika suvog biljnog začina
po ukusu soli i ml. bibera
po ukusu peršuna
ulje za prženje
PRIPREMA:
            Kupite samleveno meso od pilećih grudi ili ga sami sameljite na mašini za meso ili u blenderu.  U sud stavite sve navedene sastojke i sve dobro rukama izmešajte dok ne dobijete ujednačenu kompaktnu smesu. Po potrebi dodajte još vode ili brašna tako da smesa ne bude ni gusta ni retka. Ostavite da stoji oko pola sata u frižideru.
            U tiganj za prženje sipajte ulje, zagrejte ga, uzimajte po kašiku smese i stavljajte na ulje da se prži oko 3-4 minuta sa jedne strane, okrenite pljeskavicu i pržite je 2-3 minuta i sa druge strane. Kada pljeskavice dobiju rumenu boju, vadite ih na salvetu kako bi upile eventualni višak ulja. Tako uradite dok ne utrošite svu smesu.
            Pljeskavice poslužite vruće uz neku sezonsku salatu a podjednako su ukusne i hladne.




Нема коментара:

Постави коментар