уторак, 13. јун 2017.

Nepečena torta sa karamel kremom

         Ko voli ukus karamela, ovo je pravi izbor... ne treba puno vremena za pripremu ove torte, tako da vam je od srca preporučujem...


POTREBNO JE:
Za podlogu:
150 gr margarina
3 kašike prah šećera
200 gr oraha
300 gr keksa
1 šolja mleka
3 kašike kakaoa
Karamel krem:
200 gr šećera
3 jaja
2,5 dl mleka
desetak karamela
5 kašike brašna
150 gr margarina
Za preliv:
100 gr čokolade za kuvanje
3 kašike kakaoa
2 kašike šećera
5 kašika vode
50 gr maragarina
PRIPREMA:
            Orahe sameljite a keks sitno izdrobite oklagijom. Stavite u posudu, dodajte kakao i prah šećer i margarin. Sve prelijte toplim mlekom, dobro izmešajte rukama pa smesu stavite po dnu okrugle posude (nemojte mnogo pritiskati).
             U poseban sud stavite šećer da se otopi, dodajte karamele i na kraju 2 dl mleka i pustite da se sve otopi. Posebno pomešajte jaja, brašno i ostatak mleka, pa dodajte karamelu. Kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, malo prohladite, dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
             Ovaj krem karamel stavite preko podloge i ostavite da se ohladi.
             Skuvajte vodu, šećer, kakao i čokoladu, pa kada se zgusne, dodajte margarin, sve dobro izmešajte pa prelijte preko krema. Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne. Ukrasite je po želji.
             PS. Ja sam je ukrasila tako što sam otopila, tj. karamelizovala šećer, pa sam od njega pravila ukrase.
           













2 коментара: