Jedna brzinska kremasta, voćna i ukusna torta od sastojaka koje uvek imam u kući. Vi, umesto jagoda možete koristiti i drugo voće koje imate i volite... moram da priznam da mi izgled torte ne zaslužuje pohvalu ali verujte, toliko smo moj suprug i ja žudili za nečim slatkim, da nismo imali vremena da sačekamo da se dobro ohladi i stegne u frižideru a vi ipak sačekajte...
POTREBNO JE:1,2 litara mleka
4-5 kašika šećera
2 kesice pudinga od vanile
1 vanilin šećer
100 ge mlevene plazme
50 gr čokolade
200 gr jagoda
3 kašike šećera
1 dl vode
pola kesice želatina
PRIPREMA:
U 2 dl mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vanilu.
Kuvajte sve zajedno uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne pa sklonite puding sa vatre. Odmah ga podelite na dva dela pa u jedan deo dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
U drugi deo dodajte plazmu i dobro izmešajte. Ostavite da se oba dela ohlade.
U zaseban sud stavite jagode, šećer i vodu pa izmiksajte štapnim mikserom. Stavite da se kuva 2-3 minuta a za to vreme rastvorite želatin u 2-3 kašike hladne vode i ostravite da nabubri. Dodajte ga u jagode, izmešajte i sklonite sa vatre. Ostavite da se želira.
Na tacnu za služenje stavite prvo deo sa plazmom, pa deo sa čokoladom i na kraju žele od jagoda.
Ostavite da se dobro ohladi u frižideru pa je poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар